post@7fjellkjeve.no

Tlf: 55 16 59 09

Man-Fre: 08.00 - 15:30
Tor-lør-søn: Stengt

Telefon besvares til kl 16:00 man, tirs, ons, fre

Munnhygiene

Det er viktig med god munnhygiene, og særdeles viktig er den når man har tannregulering. Man må pusse tennene morgen og kveld med fluortannkrem, og vi anbefaler også å bruke flourskyllevann (0,2% Fluor). På den måten forebygges karies.

Bruk tannkostene du fikk utlevert den dagen du fikk på tannreguleringen. Det er viktig med små og rolige børstebevegelser og passe på at tannkosten kommer inn mellom tennene og reguleringen. Flaskekosten og solobørsten er gode å bruke mellom tennene og ned mot tannkjøttskanten. Når du trenger nye tannkoster, kan nye kjøpes i butikk/på apotek.

Husk at vi sjekker ikke pasienter rutinemessig for karies, men ser vi karies eller mistenker det, henviser vi til tannhelsetjenesten for undersøkelse og fyllingsbehandling. Det er viktig at pasienten følger opp Den Offentlige Tannhelsetjenesten (skoletannlegen) sine innkallinger og møter hos dem til avtalte timeavtaler.

Kosthold

Hard mat som gulrøtter, epler, pærer, harde skorper, knekkebrød og baguetter bør man dele opp i små biter og tygge rolig og forsiktig. Vi erfarer at godteri som drops, kjærlighet på pinne og andre sukkertøy er en hyppig årsak til at brackets løsner. Man tenker at man skal suge på dem, men ofte så glemmer man seg og tygger i stedet. Dette gjelder også godterier som seige og harde karameller. Det fester seg til reguleringen og drar den av tennene. Denne type godteri er ikke anbefalt når du har regulering.

Strikk og plater

Det er veldig viktig at pasienten bruker hjemmeapparatur som forskrevet av kjeveortopeden, dersom man ikke gjør det vil man ikke nå behandlingsmålet.

For at tenner skal flytte seg må man påføre krefter. En plate påfører krefter på enkelttenner, segmenter i kjeven eller hele kjeven.  Andre ganger skal man flytte tenner innad i kjeven eller flytte kjevene i forhold til hverandre og da må vi påføre retningsbestemte krefter. Apparatur som ofte benyttes for å oppnå slike krefter er stikk, nattbøyle eller plater med nattbøyle som pasienten selv fester på reguleringen.

Betaling

Nesten alle kjeveortopediske klinikker i landet er private.  Pasienten får den samme refusjonen av trygden/HELFO enten de går til private eller offentlige klinikker. Refusjonen følger pasienten. Både offentlig – og private klinikker har et mellomlegg i pris for å kunne dekke kostnadene ved drift. For at vi skal kunne drive vår praksis med god service og høyt faglig nivå, må hver pasient betale en egenandel for sin behandling. Vi får ikke noe statlig støtte uavhengig av om vi har pasienter. Om pasient/foresatte ikke betaler behandlingen er vi dessverre nødt til å stoppe opp og i ytterste konsekvens vurdere å avbryte behandlingen før målet er oppnådd. Vi imøtekommer selvfølgelig oppdelinger til mindre beløp og utsettelse av forfallsdato der det er nødvendig for den enkelte. Har du problemer med betaling av våre regninger så si i fra til oss så vi kan hjelpe i stedet for å la vær å betale noe som helst.

Kontakt oss

Kontaktinformasjon

Folke Bernadottesvei 38

E-post: post@7fjellkjeve.no
Telefon: 55 16 59 09