post@7fjellkjeve.no

Tlf: 55 16 59 09

Man-Fre: 08.00 - 15:30
Tor-lør-søn: Stengt

Telefon besvares til kl 16:00 man, tirs, ons, fre

Behandling av voksne

Det finnes ingen aldersgrense for tannregulering og vi erfarer at flere og flere voksne ønsker tannregulering.

Hos enkelte voksne pasienter ser vi tannsett med mye restaureringer som broer og implantater, noe som kan gi visse begrensninger. Vi samarbeider med andre spesialister for å oppnå best mulig behandlingsresultat for pasienten.

Voksne trenger generelt ingen henvisning fra den offentlige tannhelsetjenesten, med mindre pasienten har rett på trygderefusjon.

I følgende tilfeller kan voksne ha rett til delvis dekning av kostnadene til tannregulering fra Helfo:

  • Bittfeilen er så alvorlig at det kreves kombinasjon av regulering og kirurgi
  • Pasienter som har leppe-kjeve-gane spalte
  • Ved medfødt manglende tenner (tannagenesi)
  • Kjeveortopedisk behandling i forbindelse med tannskade ved godkjent yrkesskade.
  • Kjeveortopedisk behandling i forbindelse med tannskade ved ulykke som ikke er godkjent yrkesskade.
  • Tannregulering av pasienter etter behandling av tannkjøttssykdom

Keramisk tannregulering:

Keramisk tannregulering følger helt det samme prinsippet som konvensjonell tannregulering. Forskjellen er at klossene er hvite og  mindre synlige. Ofte kombineres keramiske og metall klosser. Mange ønsker keramiske klosser i overkjeven fordi tennene der er mer synlige, mens vi gjerne benytter  metall klosser i underkjeven, som ofte er mer skjult av leppene.

Konvensjonell tannregulering:

Konvensjonell tannregulering består av små metall klosser som festes på forsiden av tennene og en metallbue som festes til klossene,

Lingual apparatur (streng på baksiden av tennene)

Tannregulering på baksiden av tennene benevnes ofte som usynlig tannregulering. Det kan være et egnet alternativ til deg som ønsker regulering på en diskré måte.  Klossene er spesialdesignet og individuelt tilpasset den enkelte pasient. Siden klossene er på baksiden av tennene kan behandlingen ha en noe lenger tilvenningsfase enn ved konvensjonell tannregulering. Derfor er den mest brukt på voksne pasienter. For mer informasjon og vurdering om lingual apparatur er aktuelt for deg, ta kontakt med oss.

Alignere:

Alignere er gjennomsiktige, avtagbare plastskinner som er individuelt tilpasset pasientene og deres behandlingsbehov. De er spesielt egnet for mindre tannstillingsfeil og behandling av voksne.

En slik behandling består av flere plastkinner (antallet varierer etter omfanget av bittfeilen) som må skiftes hver 7-14.dag. Behandlingen kontrolleres hos kjeveortopeden.

Alignere er en mer kostbar behandlingsmetode enn konvensjonell/tradisjonell tannregulering pga at skinnene produseres individuelt til hver enkelt pasient.

Ta kontakt dersom du lurer på om alignere kunne være noe for deg.

Kontakt oss

Kontaktinformasjon

Folke Bernadottesvei 38

E-post: post@7fjellkjeve.no
Telefon: 55 16 59 09